3span Bouwadviesbureau & 3span Buitenruimte
Ontwerpers, projectmanagers, adviseurs...
Voor al uw bouwwerken, vanaf het ontwerp tot en met de instandhouding, al meer dan 40 jaar!
Project:
Tuinontwerp familie Driessen
Ontwerper:
3span Tuin en landschap
Opdrachtgever:
Dhr. en mevr. H. Driessen
Oppervlak:
282 m2

Informatie:
De huidige tuininrichting van familie Driessen in Hegelsom voldoet niet meer aan de gebruikswensen en vormt door de recentelijk aangekochte zijtuin geen geheel. De wensen voor het tuinontwerp waren dan ook eenheid creëren tussen de voor-, zij- en achtertuin passend bij het retro jaren ’50 en ’60 interieur van de woning.

Voor het tuinontwerp heeft 3span Tuin en landschap het interieur en de levensstijl van de bewoners als inspiratiebron gebruikt.

Kenmerkend voor jaren ’50 en ’60 interieur is functionaliteit, minimalisme, kleurrijk in combinatie met ronde vormen. Het echtpaar heeft deze kenmerken smaakvol in een eigen en uitgesproken stijl toegepast. In de tuinen van die tijd werd veel gebruik gemaakt van beton. Samen met de interieurstijl zijn deze kenmerken in het tuinontwerp terug te zien: een grindtuin met strak afgewerkte elementen, betontegels en de felle kleuren van het interieur.
De tuin vormt een geheel, is minimalistisch en functioneel. De achtertuin is de zitplek met een overdekt terras en haard, typische jaren ’50 en ’60 element. De voor- en zijtuin hebben een sierfunctie, biedt parkeerruimte voor twee auto’s en toegang tot het huis en de achtertuin.